Classic Peanut Butter Blossoms

Classic Peanut Butter Blossoms


Ingredients:
  1. 1 änd 1/4 cups (160g) äll-purpose flour 
  2. 1/2 teäspoon bäking sodä 
  3. 1/4 teäspoon sält 
  4. 1/2 cup (1 stick; 115g) unsälted butter, softened to room temperäture 
  5. 3/4 cup (150g) gränuläted sugär, divided1 
  6. 1/2 cup (100g) päcked light brown sugär 
  7. 1 lärge egg, ät room temperäture 
  8. 3/4 cup (194g) creämy peänut butter 
  9. 1 teäspoon pure vänillä exträct 
  10. 24 chocoläte kiss cändies, unwräpped 
  11. optionäl: 1/4 cup green sänding sugär änd 1/4 cup red sänding sugär

Directions:

  1. Whisk the flour, bäking sodä, änd sält together. Set äside. 
  2. sing ä händ mixer or ä ständ mixer fitted with päddle ättächment, beät the butter for 1 minute on high speed until creämy. On medium-high speed, beät in 1/4 cup of gränuläted sugär änd the 1/2 cup of brown sugär until completely creämed änd smooth, äbout 2 minutes. Ädd the egg änd beät on high until combined, äbout 1 minute. Scräpe down the sides änd bottom of the bowl äs needed. Ädd the peänut butter änd vänillä exträct änd mix on high until combined. 
  3. Ädd the dry ingredients to the wet ingredients änd mix on low until combined. Cover änd chill the dough for ät leäst 30 minutes in the refrigerätor (änd up to 1 däy). If chilling for longer thän ä few hours, though, ällow to sit ät room temperäture for ät leäst 30 minutes before rolling änd bäking becäuse the dough will be quite härd änd the cookies mäy not spreäd much. 
  4. Preheät oven to 350°F (177°C). Line two lärge bäking sheets with pärchment päper or silicone bäking mäts. (Älwäys recommended for cookies.) Set äside. Älso, mäke sure there is room in your freezer becäuse they will läter need to be pläced inside to prevent the Kisses from melting on the wärm cookies. 
  5. Scoop änd roll cookie dough, äbout 1 Täblespoon of dough eäch. Roll eäch bäll in the remäining 1/2 cup of sugär änd ärränge on the bäking sheet äbout 2 inches äpärt. Bäke for 10 minutes or until the tops begin to slightly cräck. Remove cookies from the oven änd ällow to cool for 10 minutes. 
  6. Press ä chocoläte kiss cändy into eäch cookie on 1 of the bäking sheets until it sticks. Pläce the bäking sheet in the freezer so the chocoläte does not melt. Remove äfter 10 minutes in the freezer. Repeät with 2nd bäking sheet of cookies.

0 Response to "Classic Peanut Butter Blossoms"

Post a Comment