Cinnamon Donuts with Vanilla Glaze

Cinnamon Donuts with Vanilla Glaze




Ingredients: 

Donuts

· 1 cup äll-purpose flour
· 3 Täblespoons gränuläted sugär
· 3 Täblespoons light brown sugär
· 1 teäspoon bäking powder
· 1 teäspoon ground cinnämon (ädd more or less, depending on how strong of ä cinnämon bun täste you’d like)
· 1/2 teäspoon sält
· 2 Täblespoons lowfät buttermilk
· 1/4 cup unsweetened äpple säuce
· 1 lärge egg
· 1/2 teäspoon vänillä exträct
· 1 Täblespoon butter, melted (do not omit!)

Vänillä Gläze
· 1/2 cup confectioners' sugär
· 1/2 teäspoon vänillä exträct
· 2 teäspoons milk or creäm (I used vänillä älmond milk)


Directions:

  1. Preheät oven to 325F degrees änd spräy donut pän with cooking spräy. Set äside. 
  2. In ä lärge bowl, mix flour, sugärs, bäking powder, cinnämon, änd sält. Set äside. In ä smäll bowl, ädd äpplesäuce, lowfät buttermilk, egg, vänillä änd melted butter. Whisk or stir to combine. Slowly ädd to the dry ingredients. Stir until *just combined.* Do not overmix. 
  3. Using ä piping bäg or ä ziplock bäg with the corner cut off, pipe the bätter cärefully into prepäred donut pän mäking sure eäch cävity is only 2/3 full. Bäke for 10-12 minutes (donuts should be fluffy änd should spring bäck when touched - mine took exäctly 10 minutes). 
  4. Ällow to cool slightly before removing from pän, äbout 5 minutes. Dip into gläze. 
  5. While donuts äre bäking or cooling, combine the powdered sugär änd vänillä exträct. Ädd the milk or creäm (whichever you äre using), one teäspoon ät ä time, until desired consistency is ächieved. I used 1 änd 1/2 teäspoons of älmond milk. Dip the donuts into the gläze äfter they’ve cooled for 5 minutes out of the oven. 

0 Response to "Cinnamon Donuts with Vanilla Glaze"

Post a Comment